19 april 2016

Engineering

finn engineering

Finn BV beschikt over haar eigen engineering afdeling en biedt hiermee de klant de mogelijkheid tot een complete oplossing, van precisie engineering, productie, sub-assemblage tot volledige assemblage. Finn BV maakt hierbij gebruik van de modernste technologieën op het gebied van CAD/CAM, CNC verspaning, finishing en meten.

engineering-kenmerken


pijl-3   Eigen engineeringsafdeling
pijl-3   Complete oplossing
pijl-3   Precisie engineering
pijl-3   3D CAD/CAM

pijl-3   Product ontwerp
pijl-3   Solidworks
pijl-3   3D tekenen
pijl-3   Solids

pijl-3   Simulaties
pijl-3   FEMM sterkte berekenen
pijl-3   Flow berekenen
pijl-3   Mechatronica

footer-finn-2

Voor het ontwerp en de engineering van een machine of product maakt Finn BV gebruik van 3D CAD software. CAD staat voor “computer-aided-drafting” en is nadien geëvolueerd naar “computer-aided design”. Vrij vertaald in het Nederlands betekent dit “met behulp van de computer tekenen en/of ontwerpen”, of, korter, “computergesteund ontwerpen”.

Met behulp van CAD software worden de ideeën voor een product omgevormd tot een concreet ontwerp in 3D. Naast het uitwerken van de ideeën in een 3D tekening, kunnen er in dit ontwerpstadium ook texturen worden toegevoegd om een realistische impressie van het uiteindelijke product te krijgen. Ook kunnen er digitale berekeningen en tests op het productontwerp worden uitgevoerd om inzicht te krijgen in de sterkte en prestaties ervan. De voltooide digitale tekeningen worden “solids” genoemd.

Om een product daadwerkelijk te kunnen verspanen, heeft de CNC machine in de fabriek een programma nodig waardoor het product gefreesd of gedraaid kan worden. Aan de hand van de solid wordt een digitaal programma gegenereerd met instructies voor de machine. Op basis van deze instructies kan daadwerkelijk worden overgegaan tot productie.

engineering-impressie

balk-uitgelicht-2

finn engineeringfooter-finn-2