18 april 2016

Industrieën

header-finn-sectoren-5

Finn BV houdt zich sinds 1980 bezig met het produceren van hoogwaardige en nauwkeurige fijnmechanische producten uit metaal en kunststof. De producten vinden hun toepassing in de meest uiteenlopende industrieën en sectoren, waar ook ter wereld of zelfs daar buiten.

Ja, je leest het goed, Finn BV heeft zelfs hoogwaardige precisie onderdelen geproduceerd voor toepassing in satellieten die inmiddels buiten de aarde in de ruimte rondzweven. Niet alleen in de ruimte worden de producten van Finn BV tot het uiterste gedreven, ook binnen de sportwereld krijgt het materiaal het zwaar te verduren en is hoogstaande kwaliteit en precisie van de onderdelen van groot belang.

Finn BV heeft door de jaren heen producten geleverd voor een breed pallet aan industrieën. Hierbij lag de focus niet alleen op de aerospace en sport, maar ook op gebieden als medisch, milieu, defensie, transport, voedsel en hoge druk.

footer-finn-2
finn sport
finn sport

Finn BV heeft verschillende typen klapschaatsen ontwikkeld waarmee vele successen zijn behaald op grote internationale toernooien, zoals op de Olympische Winterspelen. Op deze Olympische Winterspelen zijn tevens een pak en slee voor de skeleton sport in actie gekomen. Hetzelfde geldt voor de klapski waarvoor Finn BV een speciaal klapsysteem heeft ontwikkeld. Verder heeft Finn BV een constructieve bijdrage geleverd aan een Olympisch bobsleeteam en heeft het een roeisysteem ontwikkeld welke op de Olympische Zomerspelen in actie is gekomen.

finn sport brochure finn sport video finn webshop
balk-2
footer-finn-2
finn aerospace
finn aerospace

Door de jaren heen zijn diverse satellieten, voorzien van Finn BV techniek, de ruimte in geschoten. Voor SRON (The Netherlands Institute for Space Research) heeft Finn BV diverse belangrijke onderdelen geleverd die gebruikt zijn in satellieten. Deze hoogwaardige precisie onderdelen zijn niet onopgemerkt gebleven. Finn BV heeft eveneens onderdelen geproduceerd voor gebruik in satellieten van de ESA (European Space Agency). Precisie en kwaliteit van de onderdelen staan hierbij voorop.

finn aerospace brochure finn aerospace video
balk-2
footer-finn-2
finn medisch
finn medical

Finn BV heeft uiteenlopende hoogwaardige precisie onderdelen ontwikkeld en geproduceerd voor de medische industrie. Hierbij is het van belang dat medici kunnen vertrouwen op hun uitrusting en gereedschap. Finn BV heeft hier aan bijgedragen met de ontwikkeling en productie van hoogwaardige onderdelen voor orgaantransplantatie en dialyse apparatuur. Ook is er in samenwerking met een kaakchirurg een vooruitstrevend gereedschap voor kaakimplantaten ontwikkeld.

finn medisch brochure finn medisch video
balk-2
footer-finn-2
finn milieu
finn environment

Finn BV heeft duurzaamheid en het milieu hoog in het vaandel staan. Tijdens de Olympische Zomerspelen van 2008 in het Chinese Beijing, werden rookgassensoren (probe heater) van Finn BV op grote schaal gebruikt om de luchtkwaliteit binnen de stad te meten, om op die manier bij te dragen aan een goede luchtkwaliteit voor haar inwoners en de Olympische sporters.

finn milieu brochure finn milieu video
balk-2
footer-finn-2
finn defensie
finn defense

Voor de defensie industrie heeft Finn BV diverse producten ontwikkeld en geproduceerd, van onderdelen voor een geschutskoepel van het CV90 infanteriegevechtsvoertuig tot een hi-tech meetsysteem. Binnen de defensie industrie volgen innovaties zich in een steeds sneller tempo op. Hierbij ligt de focus op electronica in combinatie met hoogwaardige fijnmechanische onderdelen, iets waarin Finn B.V. inmiddels jarenlange ervaring heeft.

finn defensie brochure finn defensie video
balk-2
footer-finn-2
finn transport
finn transport

De afgelopen jaren heeft er een flinke toename plaatsgevonden in het gebruik van zuinige voertuigen. Dit werd echter vooral aangewakkerd door het subsidiebeleid van de overheid. Nemen de subsidies af, dan neemt over het algemeen ook de hoeveelheid aangeschafte zuinige voertuigen af. Voor alle conventionele voertuigen die buiten eventuele gunstige regelingen vallen, heeft Finn BV tal van producten geproduceerd waarmee ook deze groep (maar bijvoorbeeld ook treinen en schepen) op een voordelige en efficiënte manier kunnen worden verduurzaamt en gereed gemaakt worden voor de toekomst.

finn transport brochure finn transport video finn webshop
balk-2
footer-finn-2
finn voedsel
finn voeding

Op het gebied van engineering, ontwikkeling en productie van onderdelen ter verbetering van de automatisering binnen de voedingsindustrie (rekening houdend met HACCP) kan Finn BV een aanzienlijke bijdrage leveren. Zo heeft Finn BV onder andere een bijdrage geleverd aan de productie van een vis onthuid/ontrand machine voor de verwerking van platvis voor culinaire toepassing.

finn voedsel brochure finn voedsel video
balk-2
footer-finn-2
finn hoge druk
finn high pressure

Binnen de hoge druk industrie zijn producten onderhevig aan grote krachten en verschillen in druk. Betrouwbaar hoogwaardig materiaal is hierbij van essentieel belang. Voor de hoge druk industrie levert Finn BV niet alleen onderdelen voor luchtgedreven hydraulische pompen, maar is er tevens sprake van subassemblage van onderdelen. Daarnaast levert Finn BV onder andere onderdelen voor waterstraal snijmachines.

finn hoge druk brochure finn hogedruk video
balk-2